Thursday, December 31, 2015

365/365

Assalamualaikum & Hi!





Alhamdulillah untuk semua memori tahun 2015.

Aku dah naik jemu menghadap lawak "tahun depan" dalam social media ni. Hahaha. Sebenarnya, aku patut study untuk exam minggu depan, tapi rasa macam hmm, ngantuk. Ok bye. LOL

Saturday, December 26, 2015

Rawak #1

Assalamualaikum & Hi!

Jadi, sekarang ni tinggal berapa hari lagi nak masuk tahun 2016? 5 hari lagi nak masuk tahun 2016 dan blog ni ada 5 entri je untuk tahun ini. Tahniah saya ucapkan kepada penulis. Kahkahkah. Ok semua, apa khabar? Saja tanya khabar sebab janji memang tinggal janjilah nak update kan. Aku rasa aku nak tulis blog ni guna bahasa melayu balik sebab aku rasa hmm fake betul aku menulis dalam bahasa inggeris. Hahahaha. 

Disebabkan aku tak ada jurnal mahupun entri dalam blog ni, jadinya aku pun dah ingat-ingat lupa apa je yang jadi tahun ni. Yang aku ingat hidup aku memang exam, assignment, cuti, exam, assignment, cuti. Hah tu je lah pun. Tahun ni aku kurang gila membaca. Maksud aku baca novel, kalau baca nota ke apa ke tu selalu sangat. Bukan sebab aku rajin, tapi tak nak repeat paper woi! hahaha. Tak tau kemana pergi semangat membaca yang dahulunya menjadi teman di dalam diri, gittew. Tapi jangan risau, rasanya semangat tu dah kembali.

Selain daripada semangat membaca yang dah ambil tiket business class pergi US, semangat cafe hopping aku juga turut sama berlalu dibawa angin. Tak taulah apa yang busy sangat sem ni. Baru nak bernafas dah ada test, baru nak duduk dah kena submit assignment. Ok aku tipu, aku memang suka buat kerja last minute, lepastu meroyan dekat library. Sem ni boleh dikatakan hari-hari, pagi-petang-siang-malam makan kat mamak. Mamak tu pun dah bosan dah tengok muka kita orang. 

Oh lupa nak cerita, kalau korang tak nak tau pun aku nak cerita jugak. Sem ni aku ada 6 subjek, ye aku tau sikit. Hahahaha. Antara 6 subjek ni, subjek yang paling aku tak suka mestilah Malaysian Economy. HAAA GITUUUU! Jadi, kelas ME ni hari Jumaat dua jam, minggu ni dengan minggu depan kan ke hari Jumaat cuti? Kau nampak tak betapa seronoknya aku? Yang tak seronoknya, minggu pertama januari tu mid semester exam ya semua. Haah, dok cuti cuti cuti lepastu sambut tahun baru anda dengan peperiksaan. Heaven sangat.

Plan asal aku memang nak update entri ni dengan gambar, tapi rupanya gambar tak ada. Haaa, kalau korang rajin nak baca karangan tak ada motif ni silakan. HAHAHAHAHAHAHA.

Ok,bye.

p/s: Selamat tahun baru, korang ada lagi 5 hari nak tunaikan azam tahun ni! LOL

Saturday, October 3, 2015

Random Rants

Assalamualaikum and Hi!

This week, I must say that it's one of the most hectic weeks! I barely leave the library and this will continue until I finish my final examinations. Emm, wait, let me count how many days left before my final? 8 days left. That means I should start crying or dying or I don't know. There are too many things need to be read and here I am, just finished one out of so many chapters in Criminal Law I. I am literally drowning in the ocean of books T_T

My first paper is an English paper, this makes me a little bit relief. I can't imagine if the first paper is International Business Management, I think I will just cry in the corner with the text book. By the way, I have one final exhibition for this subject next week. Guess what? We haven't prepare anything yet for the exhibition. Nice. If you see me around the campus next week, don't say hi. I might kill you for that offence. (saying 'hi' is clearly not an offence, but murder is. -.-") 


One of the perks for staying in the library until night, besides I can finish my revision and notes, I found this thing! Well, it is not my first time seeing this thing, but I just never seen it with lights on! Hahaha. My campus is pretty, hard to believe, I love my alma mater. :) No matter how much I complained about the car park issue, the plastic cutleries issue and much more, I love this place. 

p/s: I am currently in a dilemma whether should I join or should I not join the MSU Debate and Public Speaking Club? I miss debate but in the same time I have so many things in my plate. (lah sangat)

Saturday, September 26, 2015

The Quotes

Assalamualaikum and Hi!


I am a big fan of quotes. These are some of my favourite quotes. Reading these quotes can make me stop procrastinating! It works.

:)

Friday, September 25, 2015

20!

Assalamualaikum and Hi!

Salam Aidiladha everyone! 

I am actually still in my short break for Aidiladha. Last Aidiladha I was struggling for my final examination, so it was like no raya for me. This year, no exam, but I am swamped with the endless tasks that need to be finished. Trust me, out of 11 essays, I only have finished answering 3 of them. Looks like someone gonna burn the midnight oil tonight. Not to mention about the article review and my presentation slides, sheesh you procrastination, go away!

Oh, by the way, yesterday, 24th September 2015, was my 20th birthday! Yay! Thank you for all the wishes. To be honest, I am not a big fan of birthday. Hahaha, I am weird like that okay. So, I guess that's all for now. I need to write the real essay. See you next time.

* I love my new wallpaper, so here you are, GIANT WALLPAPER!*






 

Blog Template Edited by Me